Sikker netthandel

Verified by Visa og MasterCard SecureCode lar deg handle på internett med ekstra trygghet.

Verified by Visa

Løsningen sørger for at partene, kortholder og nettbutikk, blir autentisert overfor den andre parten.

Gjennom en enkel kontroll, bekrefter Verified by Visa din identitet når du handler i butikker merket Verified by Visa. Det er bekvemt, og det fungerer med ditt eksisterende Visa-kort hvis din kortutsteder har tilbudt deg denne løsningen.

Slik fungerer Verified by Visa

Du betaler med ditt kort på samme måte som i dag, men er du registrert for denne tjenesten og nettbutikken er merket med Verified by Visa, vil du få beskjed om å taste inn ditt passord for å få gjennomført betalingen.

Dette betyr at kortholder, i tillegg til å oppgi kortnummer og utløpsdato, må identifisere seg med en kode mottatt fra kortutsteder. Koden kan være et passord eller sikkerhetsløsning som kortholder gjenkjenner fra nettbanken sin, for eksempel BankID.

Bank ID og Java

Det er viktig å ha oppdatert Java-programvare på din datamaskin for å få fullført en betaling som skal godkjennes med BankID.
Benytt verktøyet på denne lenken for å kontrollere om din datamaskin har riktig versjon av Java installert.

Les mer om Verified by Visa på www.visa.no.

Mastercard SecureCode

MasterCard SecureCode er en personlig kode som du benytter ved handel på internett. Koden beskytter deg mot at uvedkommende betaler med ditt kort på internett.

Det er kun i MasterCard SecureCode-tilknyttede nettbutikker at du vil bli bedt om å taste inn din personlige kode. I nettbutikker som enda ikke er knyttet opp til tjenesten, kan du bruke ditt MasterCard på vanlig måte uten å taste inn koden.

MasterCard SecureCode virker på alle datamaskiner med internettilknytning. Det er ingen spesiell programvare som må installeres for dette.

Skulle du allikevel få problemer bør du sjekke at ”Cookies” og ”JavaScript” er tilgjengelig og at ”pop-up stopper” ikke er aktivert på maskinen.